Красива кожа

Възстановява и заздравява кожата. Прави кожата гладка, мека, млада и еластична. Спомага за намаляване на бръчките и фините линии.

Начало Здраве Здраве за децата Как да закалим детето? – част 1


Как да закалим детето? – част 1

ПДФ Печат Е-мейл

Как каляваме децата си?"Закалявай се, както се закалява стомана"

Всички знаят, че децата трябва да се закаляват. От каляването на детето зависи какъв човек ще израстни то. От това зависи дали детето ще израстне ефирно цвете, което се разболява веднага след като си е намокрило краката. А може да израстни здраво и силно дете, което се радва на горещото лятно слънце или лютия декемврийски студ. В тази статия описвам няколко начина, които ще ви помогнат да закалите детето си.

Какво означава „закаляване“?

Закаляване при децата означава укрепване на детския организъм до такава степен, че детето лесно да понася промените на околната среда. По този начин се заздравява тялото на детето и то не изпитва дискомфорт при резки промени на времето.

Какво закалява детето най-добре ?

Трите елемента на природата – слънце, въздух и вода – са най-важните елементи при каляването на детето. Ако живеете на село и детето ви се радва на свеж въздух, много слънце и кристално чиста вода, тогава детето ви е калено.

Колко дълго се закалява детето?

Закаляването е начин на живот. Детето трябва да се калява постоянно, защото в противен случай организма отново отслабва. Ползата от него продължава толкова дълго, колкото продължава подсилването на организма на детето.

Какво трябва да знаем преди да започнем да каляваме детето?

  • Организма реагира винаги, когато се променят параметрите на средата.
  • Винаги внимавайте за настроението на вашите деца. Ако те не искат да ги поливате със студена вода, не го правете.
  • Закалявайте детето докато е здраво, за да не предизвикате обратна реакция на организма.
  • По-добре е детето само да поиска да се съблече и да потича на снега. Така сте сто процента сигурни, че всичко ще е наред.
  • Лесно е да се калява детето докато си играе. Предложите му да си поиграете.
  • Студът е полезен само на добре загряно дете. Не го поливайте със студена вода, ако то се е прибрало измръзнало от вън. При такива случаи веднага го облечете и стоплете.
  • В стаята на детето винаги трябва да има свеж въздух. Проветрявайте редовно!
  • В жилище, където има деца не трябва никога да се пуши.

Кога започва закаляването на детето?

Каляването на детето може да започне още от първите дни, в които дойде на бял свят. В повечето случай то е увито с много завивки. Вие може го отвиете малко за да може организма му да поеме от заобикалящият го свят. След втория месец може да пристъпите към потапяне в студена вода. След като го измиете с топла вода можете за кратко да го потопите в хладка. Някои хора дори мажат със сняг децата си за по няколко секунди.

Тези процедури дават положителен резултат и заздравяват организма на новороденото. Важно да се правят под наблюдението на лекар-специалист.

Каляване на дете до 1 годишна възраст

Ако температурата в стаята е до 20 градуса може да оставите бебето да спи съвсем разсъблечено. То ще движи ръчичките и крачетата си, което ще развива мускулите му. По този начин ще се усилят защитните сили на организма му и ще се заздрави тялото на бебето. Само когато е време за лягане ( сън през нощта ), тогава го сложете на топло и уютно място, за да може да спи спокоен и здрав сън.

Когато бебето запълзи го оставете на пода и не му обличайте нищо. Оставете го само по леки гащички. Нека пълзи свободно върху настилката. Не му трябва килим.

Когато детето проходи

След като детето ви е проходило го оставете да обикаля босо. Нека се движи колкото се може повече по тревата, пътеката покрита с камъчета или вкъщи. Оставете го на воля да се разхожда, защото босото ходене е от огромна полза за него.

Закаляването на детето трябва да започне още от най-ранна възраст и да продължи цял живот. Така то истински ще се радва на заобикалящата го среда и живота.

Освен с каляване Вие може да подобрите здравето на детето с продуктите на АкваСорс. От историите на хората, които вече ги използват ще научите повече за тяхното благоприятно въздействие. Не чакайте, а прочетете за продуктите изброени по-долу сега!

Зелена енергия - подсилване на имунната система
Зелена енергия - подсилване на имунната система
63.00 лв
КолАктив / Коластра
КолАктив / Коластра
87.00 лв

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Търсене

Реклама

Здрави деца
 

Вашите деца растат здрави, умни, красиви, силни, жизнени и енергични. Те имат силна имунна система и остър ум. Безплатна доставка!

Силен имунитет при децата
 

Укрепва имунната система и предпазва организма от вируси, грип, настинки. Намалява алергичните реакции. Спомага за нормалното развитие при децата. Безплатна доставка!

Регулиране на теглото
 

Вие сте слаби, красиви, добре сложени, жизнени и енергични. Превърнали сте се в строен и добре изглеждащ човек. Научете как още сега!