Красива кожа

Възстановява и заздравява кожата. Прави кожата гладка, мека, млада и еластична. Спомага за намаляване на бръчките и фините линии.

Начало Здраве Здраве за всеки друг Доказани техники за изграждане на здраво тяло и стройна фигура


Доказани техники за изграждане на здраво тяло и стройна фигура

ПДФ Печат Е-мейл

Разходка сред природата

Пролетта и лятото са чудесни сезони за хората, които обичат да прекарват повече време сред природата. Тези два сезона са много добра възможност да се раздвижите и да подобрите физическата си форма. В тази статия описвам няколко лесни техники, с помощта на които ще изградите здраво и стройно тяло.

За да имате красиво и стегнато тяло се нуждаете от повече физически упражнения. Нуждаете се от много движение и бързо изразходване на енергия. Описаните техники ви помагат да изгорите лесно излишните мазнини и да тренирате вашите мускули. Те повишават телесния метаболизъм и спомагат за изразходването на голямо количество калории.

Техника 1 – Ходете много, ходете бързо

През изминалите 30 години са провеждани стотици изследвания за въздействието на бързото ходене върху организма на човек. Доказано е, че това е един от най-ефективните начини за поддържане на добра физическа форма. Трябва да знаете, че ходенето е толкова ефективно, колкото повечето спортове – бягане, кардио тренировки, фитнес, тенис, и др.

Бързото ходене е много добър начин да регулирате вашето тегло. Чрез него вие изразходвате калории и изгаряте натрупаните мазнини. То ви осигурява почти същото въздействие върху вашето тяло, както бягането и колоезденето. Разликата е в това, че при бързото ходене няма опасност да се нараните.

Продължителното ходене увеличава кислорода в кръвта, подобрява настроението и повишава умствената ви работоспособност. Има положителен ефект върху вашата психика - намалява стреса и безпокойството. Всичко това се отрязва благоприятно върху вашето психическо състояние и води до по-добър сън.

Ежедневното продължително ходене е полезно за костната система. То спомага за изграждане здрави кости, предпазва от остеопороза и облекчава болките в гърба.

Една от най-големите ползи за организма на човек е, че го предпазва от сърдечносъдовите заболявания. Доказано е, че редовното ходене на дълги разстояния намалява риска от сърдечно съдови заболявания с около 30%-40%.

Учени са установили, че продължителното ходене ( не по-малко от 3 часа ) намалява риска от мозъчен инсулт, рак на гърдата и диабет втори тип. Освен това понижава кръвното налягане и подобрява кръвообращението.

Най-доброто време за разходки е рано сутринта, в продължение на минимум 30 минути. Най-доброто място за разходки е на чист въздух сред природата. Затова планирайте вашата почивка така, че да имате възможност да почивате чрез дълго ходене.

Техника 2 – Скачане на въже

Ако нямате време за дълги разходки сред природата може да ги замените с няколко минутно скачане на въже. Това е още един добър начин да изгорите калории и да стопите излишните мазнини.

Изследвания доказват, че скачайки 10 минути на въже изгаряте толкова, колкото ако бягате 30 минути с 9 км/ч.

За да се радвате на положителен ефект от скачането на въже са нужни няколко неща:

  1. Дръжките на въжето трябва да стигат на 5-6 сантиметра от мишниците ви. Стъпете върху него със събрани крака и издърпайте краищата нагоре. Коригирайте, докато осигурите нужната дължина.
  2. Преди да започнете е нужно да загреете. Раздвижете ръцете в кръг и подскочете няколко пъти.
  3. Не скачайте на високо. Скачайте само толкова, колкото да минава въжето под краката ви.

Може да носите въжето с вас, докато се разхождате. Комбинирайте разходката със скачането на въже. Така по-бързо изграждате здраво и стройно тяло.

Техника 3 – Изкачвайте стълби

Винаги, когато имате възможност да изкачвате стълби се възползвайте от нея. Това е ефективна техника за сваляне на излишните килограми.

Проучвания доказват, че ако всекидневно избягвате асансьорите и поемате по стъпалата, изгаряте по 200 калории на седмица. А това се равнява на 1 час бързо ходене.

Изградете си навици и използвайте техниките всеки ден. Те ще ви направят стройни, силни и енергични. Благодарение на тях, ще се радвате на здраво тяло и дълъг живот. Учени са доказали, че човек на 50 години може да достигне нивото на физическа подготвеност на 20-годишен човек само за 6 месеца тренировки. Забавете стареенето и се подмладете до 20 годишен човек. Не чакайте, а започнете още сега!

Изброените по-долу продукти на АкваСорс ще са ви от полза. Те дават сила и спомагат за бързо изгаряне на мазнините. Кликнете върху някои от тях и научете повече.

Лайтън Ъп - Здравословно отслабване
Лайтън Ъп - Здравословно отслабване
61.45 лв
Коензим Q10 с хром и АФА
Коензим Q10 с хром и АФА
78.85 лв
Есенциални мастни киселини
Есенциални мастни киселини
44.15 лв
Храносмилателни ензими с АФА
Храносмилателни ензими с АФА
55.80 лв

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Търсене

Реклама

Здрави деца
 

Вашите деца растат здрави, умни, красиви, силни, жизнени и енергични. Те имат силна имунна система и остър ум. Безплатна доставка!

Силен имунитет при децата
 

Укрепва имунната система и предпазва организма от вируси, грип, настинки. Намалява алергичните реакции. Спомага за нормалното развитие при децата. Безплатна доставка!

Регулиране на теглото
 

Вие сте слаби, красиви, добре сложени, жизнени и енергични. Превърнали сте се в строен и добре изглеждащ човек. Научете как още сега!