Красива кожа

Възстановява и заздравява кожата. Прави кожата гладка, мека, млада и еластична. Спомага за намаляване на бръчките и фините линии.

Начало Информация Рецепти Билкови рецепти за общо укрепване


Билкови рецепти за общо укрепване

ПДФ Печат Е-мейл

Това са няколко избрани рецепти за бързо възстановяване на организма. С тяхна помощ бързо ще си набавите нужните витамини и минерали. Лесно ще се отървете от пролетната умора и ще подсилите вашата имунна система.

  • Приготвя се оманово вино, като 100 г корени от бял оман се накисват в 1 л червено вино и сместа често се разклаща. След 7-8 дни виното се прецежда и от него се пие по 1 кафена чашка преди ядене.
  • Всеки ден се консумира салата от пресни листа на иглика. Билката се прилага при пролетна умора и недостиг на витамини С и А.
  • Две супени лъжици нарязани корени от целина се заливат с 1/4 л студена вода и се оставят да киснат 2 часа. Течността се прецежда, разделя се на 3 части и се пие сутрин, обед и вечер преди ядене,
  • Приготвя се шипково вино, като 1/2 кг шипки се смесват с 1/2 кг захар и се заливат с 4-5 л вода. Сместа се държи на топло и често се разклаща. След една седмица се прецежда и течността се пие вместо вода.
  • Вземат се 60 г стръкове от червен кантарион и се накисват в 1 л червено вино за 8 дни. След това виното се прецежда, налива се в бутилки и се държи на хладно. Пие се по 1 винена чаша преди ядене.
  • Всеки ден се изяжда по една чиния салата от пресни листа на глухарче.
  • Вземат се 30 г листа от коприва и 70 г плодове от офика. Една супена лъжица от сместа се залива с 1/4 л вряща вода и се вари 10 минути. Оставя се да престои 4 часа. Прецежда се и се пие по 1/2 чаена чаша 3-4 пъти дневно. Отварата се прилага при липса на витамин С и желязо в организма.
  • Вземат се равни количества прясно изцеден сок от червено цвекло, моркови и ряпа. Всеки ден от сместа се пият по 1-2 супени лъжици преди ядене. Лечението продължава няколко месеца.
  • Чесънът влиза в състава на т. нар. еликсир на младостта, който е бил известен още преди 500 години. Той се приготвя по следния начин: 400 г обелен чесън се счуква на фина кашица или се изцежда и се смесва със сока на 24 лимона. Сместа се налива в буркан, чието гърло се завързва с марля. Преди употреба еликсирът се разклаща. От него всеки ден се приема по 1 чаена лъжичка, разтворена в 1 чаша преварена вода. Това е добро антисклеротично и общоукрепващо средство. След 1-2 седмици се подобрява общото състояние, повишава се работоспособността, изчезват слабостта и сънливостта.

За хората, които постоянно работят в близост до източници на йонизиращо лъчение (ксерокси, компютри, рентгенови апарати, ядрени реактори и др.), е по-лесно редовно да употребяват чесън с храната (или екстракт от чесън на капсули).

При обща слабост и умора е препоръчително да се приема по 1 супена лъжица чесън, сварен с мед, преди ядене.

Това са рецепти, които с времето са доказали своя положителен ефект. Използвайте ги всеки ден и ще се радвате на здраво тяло и дълъг живот.

Водораслите и Коластрата са едни от най-добрите имуностимулатори. Кликнете на продуктите изброени по-долу и научете повече.

Зелена енергия - подсилване на имунната система
Зелена енергия - подсилване на имунната система
63.00 лв
КолАктив 3 / Kоластра с ацидофилос
КолАктив 3 / Kоластра с ацидофилос
89.30 лв
Морска енергия - морски водорасли + АФА
Морска енергия - морски водорасли + АФА
65.00 лв
Слънчева енергия
Слънчева енергия
31.50 лв

 

Търсене

Реклама

Здрави деца
 

Вашите деца растат здрави, умни, красиви, силни, жизнени и енергични. Те имат силна имунна система и остър ум. Безплатна доставка!

Силен имунитет при децата
 

Укрепва имунната система и предпазва организма от вируси, грип, настинки. Намалява алергичните реакции. Спомага за нормалното развитие при децата. Безплатна доставка!

Регулиране на теглото
 

Вие сте слаби, красиви, добре сложени, жизнени и енергични. Превърнали сте се в строен и добре изглеждащ човек. Научете как още сега!