Красива кожа

Натурални продукти, които със сигурност ще добавят години към живота ви и живот към годините ви.

Начало Информация Пикногенол

Вход

Здраве за всички

Здрави деца

За да сме по-здрави, по-красиви, по-жизнени, по-енергични, за по-силна имунна система. Безплатна доставка!

Pomaga.com

Доставка

99% от поръчките се доставят за 1 ден. Доставката на продуктите се извършва чрез куриер и е напълно безплатна, ако поръчката е над 40 лв..

 free-shipping
Силен имунитет при децата
 

Укрепва имунната система и предпазва организма от вируси, грип, настинки. Намалява алергичните реакции. Спомага за нормалното развитие при децата. Безплатна доставка!

Регулиране на теглото
 

Вие сте строен и добре изглеждащ човек, жизнен и енергичен. Да се храните здравословно и да отслабнете по естествен начин. Научете как тези съставки могат да ви помогнат! Безплатна доставка!

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКИ И КОНСУЛТАЦИИ0878 66 41 30;0897 064 366

call


Пикногенол

ПДФ Печат Е-мейл

Добива се от кората на средиземноморската пиния (вечнозелено иглолистно дърво). Познат е от 16 век, когато тежко болни от скорбут и застрашени от смърт моряци били излекувани с помощта на отвара от кора на пиния. Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Известен е като "храната на младостта" поради способността му да заздравява кожата, ставите и кръвоносните съдове. Като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти от вит. Е. Съдържа над 40 биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди. Флавоноидите активират действието на много ензими и ни помагат да се наслаждаваме на по-дълъг и качествен живот, да бъдем здрави и да изглеждаме по-млади. Те може да ни предпазят от осемдесет заболявания, в това число рак, сърдечни болести, артрит, инсулт, диабет и повечето други непричинявани от микроби заболявания, свързани с вредното химическо въздействие на свободните радикали.

Пикногенолът е мощен антиоксидант, неутрализира свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака. Той е водоразтворим и се усвоява много добре. В тялото запазва активността си 72 часа. Намалява много по-ефикасно от вит. Е пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Освен това намалява възпалението и подобрява кръвообращението, особено в най-малките капиляри. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.

При хипертония здравината на капилярите намалява до патологични стойности. Ако хипертонията е придружена от слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове, това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Устойчивостта на капилярите също може да бъде нормализирана чрез редовна употреба на пикногенол.

Пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.

А ето и някои от досега наблюдаваните благотворни влияния на пикногенола:

 • намалява опасността от рак, сърдечносъдови заболявания, артрит, преждевременно остаряване;
 • подмладява и заздравява кожата, като подобрява нейната еластичност и гладкост;
 • намалява алергиите (особено ефективен е при сенна хрема, псориазис и причинени от слънцето поражения);
 • оказва положителен ефект върху кръвообращението (действа противовъзпалително, подсилва капилярите, вените и артериите и ги прави по-устойчиви на травми);
 • облекчава варикозните вени, подуването на краката и хроничната венозна недостатъчност, намалява опасността от флебит, отоци и възпаления;
 • предотвратява и помага за възстановяване след инфаркти и инсулти;
 • действа благотворно върху ставите (подобрява гъвкавостта им, намалява болката в подутите стави и отрицателните последствия от спортните травми);
 • подпомага лечението на язвената болест;
 • увеличава жизнеността на всички клетки, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система;
 • подобрява зрението и паметта;
 • намалява усложненията при диабет (ангиопатия);
 • облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др.;
 • предпазва организма от състаряване, дегенерация и раково израждане.

Алергии, хистамин и пикногенол

Алергията е свързана с отделянето на хистамин от клетката. Пикногенолът и някои други биофлавоноиди предотвратяват освобождаването на хистамин и следователно те са много по-добър подход към алергиите, отколкото употребата на антихистаминови препарати. Затова при сенна хрема и свързаните с нея алергии много европейски лекари препоръчват на първо място пикногенол като най-ефикасен и с най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства.

Надежда за болните от МS и техните семейства

Доказано е, че МS е свързана с проблеми на имунната система – имунните клетки започнат да атакуват миелина на собствената си централна нервна система. Пораженията, нанасяни от свободните радикали, са основен фактор за дисфункциите на имунната система. Пикногенолът спомага за на тези функции. Активността на имунните клетки може да бъде възстановена или увеличена с негова помощ. При употреба на пикногенол броят на левкоцитите нараства.
Пикногенолът преминава кръвно-ликворната бариера и предпазва мозъка по няколко начина: намалява уврежданията от свободните радикали; подобрява устойчивостта на невроните към хипоксия; заздравява малките кръвоносни съдове и подобрява кръвооросяването; намалява възпалението право пропорционално на приетата доза.
Особено важно е, че пикногенолът заздравява самата кръвно-ликворна бариера и така не допуска преминаването на левкоцити и антитела в мозъчната тъкан. Това води до намаляване на автоимунните процеси – един основен механизъм на увреждане при MS.
За болните от MS на практика комбинацията от Супер Антиоксидант, Водорасли AФA и Есенциални Мастни Киселини дава надежда за намаляване на пораженията от болестта и възстановяване на много функции вследствие на подобреното хранене на мозъка. Голямо предимство е безвредността и многобройните други полезни ефекти върху организма като цяло.

Нарушена концентрация и свръхактивност

Пикногенолът оказва благотворно влияние, тъй като неутрализира разрушителното действие на свободните радикали още в кръвния поток, преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система.
Така се постигат общ успокояващ ефект, значително увеличено внимание и способност за умствено съсредоточаване над даден проблем или задача, намалена импулсивност в поведението, намалена агресивност, субективно усещане за психически комфорт и повишен контрол върху собствените мисли.
При деца и юноши ефектът му се изразява още в: подобряване на оценките в училище, повишена дисциплинираност и сдържаност както в клас, така и вкъщи, подобряване на отношенията с братята, сестрите и връстниците, повишена изпълнителност и подобрено сътрудничество с учители и родители.

Препоръчва се пикногенол да се приема с витамини и минерали, което е постигнато от съчетаването му с водорасли AФA(Aquasource Algae).

Хареса ли ви? Препоръчайте на приятел , или споделете във Facebook!

Супер Антиоксидант - Пречистване на организма
Супер Антиоксидант - Пречистване на организма
82.50 лв

Супер Антиоксидант - Пречистване на организма
Супер Антиоксидант - Пречистване на организма
82.50 лв
Водорасли АФА - храна за мозъка /Aquasource Algae/
Водорасли АФА - храна за мозъка /Aquasource Algae/
53.00 лв
Есенциални мастни киселини
Есенциални мастни киселини
44.15 лв
РЕГИСТРАЦИЯ ЗА 30% ОТСТЪПКА

 

 
Още по темата :

» Млечен бодил / Млечен трън

От семената на това растение се получава силимарин – утвърден хепатопротектор, който помага на чернодробните клетки да се ...

Добави коментар


Защитен код
Обнови